Wie stuur je allemaal een kaart?

Een scheiding komt niet zomaar uit de lucht vallen. Voor de meeste mensen is het een proces van jaren voordat de knoop wordt doorgehakt. En soms is het dan zelfs nog een complete verrassing voor de andere partner, die dan pas met het proces begint waar de ander al jaren mee bezig is geweest.

In die aanloopperiode heb je wellicht met naaste vrienden en familie gepraat over jullie scheiding. Voor hen is die kaart meer symbolisch dan informatief. Maar er zijn vaak heel veel mensen in je omgeving aan wie je de gang van zaken nog niet hebt verteld. Mensen die je wél zelf wil informeren met jullie verhaal, maar die je niet stuk voor stuk wil opbellen om je verhaal nóg een keer te vertellen. En je hebt al helemaal geen zin om de reden van de scheiding uit te leggen, jezelf of je partner te moeten verdedigen, de toehoorder te troosten, je verhaal te bagatelliseren of net een beetje aan te passen aan wat de ander wil horen of aan kan, pffff heel vermoeiend allemaal!

Informeer daarom iedereen met dezelfde boodschap via een kaart per post. Een boodschap die duidelijk, krachtig, kwetsbaar en informatief is. Aan wie? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Familie van beide kanten zoals ooms, tantes, neven, nichten, verzorgers
  • Vrienden van beide kanten, juist ook die verre vrienden die je twee keer per jaar ziet

  • Buren en kennissen in je woonwijk, vrienden van je ouders

  • Ouders van schoolvriendjes van jullie kinderen

  • Fijne collega’s en relevante zakenrelaties

  • Ledenadministratie van de sportvereniging, muziekvereniging, basisschool en meer

Maak een lijstje met iedereen die je wil informeren. Tel het aantal op en bestel voor de zekerheid nog een aantal kaarten extra want het is niet gek als je achteraf bedenkt dat je iemand vergeten bent. Het is meestal wel mogelijk om na je eerste bestelling alsnog extra kaarten te bestellen bij Scheidingskaart.nl, maar om praktische redenen bij voorkeur voordat de eerste bestelling kaarten gedrukt is.

Mocht je vragen hebben of willen overleggen, neem dan contact op met hallo@scheidingskaart.nl of 06-29037466. We helpen je graag.

Jan-Willem van Vugt
Jan-Willem van Vugt
Artikelen: 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *