Waarom een Scheidingskaart?

huisje1
voordelen van een scheidingskaart

Een scheiding heeft veel impact

In het leven zijn er ingrijpende momenten waar met veel aandacht en liefde bij stil gestaan wordt. Denk hierbij aan onder meer een geboorte, een verloving, een huwelijk en een overlijden. Een scheiding past ook in dit rijtje met ingrijpende momenten, zeker na een lange relatie of wanneer je samen kinderen hebt. De scheiding heeft niet alleen gevolgen voor jullie als stel of gezin, maar ook voor familie en vrienden. Het is daarom belangrijk om ook bij een scheiding met aandacht en liefde voor jezelf, elkaar en de kinderen stil te staan.

De juiste boodschap

Een scheiding kan pijnlijk zijn. Het is om diverse redenen niet voor iedereen weggelegd om liefdevol uit elkaar te gaan. Wanneer je samen je dierbaren wilt informeren over de scheiding, dan vergt dat een goede samenwerking. Veel mensen spreken hun tekst daarom door met hun mediator. Er zijn zelfs mediators die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van dit proces. Binnenkort zijn zij op deze website te vinden.

Het maken en versturen van een scheidingskaart helpt in de gezamenlijkheid van een goede afronding. Je wil samen tot een boodschap komen die de lading dekt, die respectvol is naar elkaar en die antwoord geeft op de belangrijkste vragen van je omgeving.

In een situatie waar emoties grote invloed hebben op je mentale vermogen, is hulp en inspiratie welkom. Laat je inspireren door de teksten, gedichten en tips uit de tekstbundel om tot een passende boodschap en een persoonlijke kaart te komen.

In een andere vorm verbonden

Creëer een kaart die recht doet aan de tijd die jullie samen hebben gehad en aan de toekomst waarin jullie op een andere manier verbonden zullen zijn.

Waarom een kaart en geen appje?

Er zijn veel manieren waarop je mensen kunt informeren. De mensen die heel dichtbij je staan zul je het waarschijnlijk persoonlijk vertellen. En sommige mensen wil je misschien helemaal niet informeren. Daar tussenin blijven heel veel mensen over die je het uit eerste hand wil laten weten, zonder dat je al je energie wil verliezen aan persoonlijke gesprekken. Een kaart sturen is dan een heel mooie manier. Een kaart is waardevol, blijvend, respectvol, geduldig, beeldend en verbindend.

Welke stijl kiezen jullie? Neem een kijkje in de kaartencollectie.

voordelen scheidingskaart
huisje2