Veel gestelde vragen

Waarom een scheidingskaart?

Er zijn verschillende manier om aan je omgeving te vertellen dat je gaat scheiden. Helemaal niets zeggen is doorgaans niet de beste manier. Mensen zullen het via via horen en er hun eigen mening en vaak ook een oordeel op na houden. Door het sturen van een kaart met jullie eigen boodschap, zet je zelf de toon over hoe jullie met elkaar om willen blijven gaan. Je blijft aan het roer, je informeert iedereen tegelijk, met dezelfde boodschap, op een respectvolle manier en met een blijvend aandenken. Daarnaast biedt de kaart veel ruimte voor praktische informatie zoals de kinderregeling en jullie contactgegevens.

Lees meer over de voordelen van een scheidingskaart in dit artikel: Waarom een scheidingskaart?

Veel mensen gaan bij hun naaste familie en vrienden op bezoek om de scheiding aan te kondigen. Soms wordt er ook gekozen voor bellen. Dat is heel persoonlijk, maar kost ook veel tijd en energie. Lees in dit artikel wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende manier om je scheiding aan te kondigen: Is een scheidingskaart duur of juist goedkoop?

Het is verstandig om veel mensen direct te informeren over je scheiding. Dat is beter dan wanneer ze het via via moeten horen. Denk aan familie, vrienden, collega’s, kennissen van sport of andere hobby’s. Lees er meer over in dit artikel: Wie stuur je allemaal een kaart? 

Hoe stuur ik een scheidingskaart?

Je kiest een kaart uit de collectie en bestelt het aantal kaarten dat je wilt versturen. Op dat moment hoef je nog niet jullie tekst aan te leveren. Na afrekenen ontvang je drie bestanden in je account:

      1. Digitaal voorbeeld van de voorkant van de kaart
      2. Digitaal voorbeeld van de achterkant van de kaart
      3. Digitale versie van de Teksten en gedichtenbundel

Het schrijven van een passende tekst kost vaak wat tijd. Daarom is er gekozen je alle tijd te geven voor het schrijven van de tekst en deze op een later moment aan te leveren.

In je account pagina zie je velden waar je jullie tekst kunt invoeren. Vervolgens wordt een digitale proefdruk gemaakt die je ontvangt in je mail. Dit kan maximaal twee dagen duren. Zodra je akkoord geeft, worden de kaarten gedrukt en verzonden. Je ontvangt ze in een pakket op het thuisadres dat je hebt opgegeven.

Voor het definitief drukken en verzenden van de kaarten per pakketdienst aan het opgegeven adres kun je rekening houden met 3 tot 5 werkdagen.

De kaarten zijn volledig opgemaakt door professionele designers en worden doorgaans niet aangepast. De tekst aan de binnenzijde en achterzijde van de kaart is aan te passen. Als je een nadrukkelijke wens hebt kun je altijd even een mailtje sturen en dan kijken we of het te realiseren is.

Bij de bestelling van de kaarten ontvang je gratis de Teksten en gedichten bundel. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe je jullie boodschap goed kunt opbouwen. De teksten die je samen aanlevert worden 1 op 1 overgenomen.

Mocht je persoonlijke begeleiding wensen bij het schrijven van de tekst, dan zijn daar mogelijkheden voor. Scheidingskaart.nl werkt samen met een groot aantal scheidingsmediators, scheidingscoaches en andere deskundigen. Meer informatie hierover verschijnt binnenkort op de website. Neem nu even contact op met hallo@scheidingskaart.nl voor de mogelijkheden.

Voor sommige kaarten kan een voorbeeld worden opgevraagd. Binnenkort zal dit in de winkel zichtbaar zijn. Mocht je een voorbeeldkaart willen ontvangen, neem even contact op met hallo@scheidingskaart.nl en geef aan om welke kaart het gaat.

Scheidingskaart.nl heeft gekozen voor bijpassende witte enveloppen van mooie kwaliteit. Afhankelijk van de afmetingen van de kaart worden de juiste enveloppen bijgeleverd.

Kinderen en scheiden

Als je gaat scheiden zul je dit op een bepaald moment vertellen aan je kinderen. Hier zijn veel boeken over geschreven, bijvoorbeeld Hoe vertellen we het de kinderen? van Anne Buiskool.

Ga je later in het scheidingsproces een kaart sturen aan je omgeving, dan is het altijd verstandig om dit aan de kinderen te vertellen. Lees er meer over in dit artikel: Vergeet je de kinderen niet?

Voor tieners is het belangrijk dat ze over de scheiding van hun ouders kunnen praten. Maar het is niet vanzelfsprekend. Praten met onbekenden kan met een buddy via Villa Pinedo. Maar het kan ook fijn zijn om het te bespreken met vrienden, vriendinnen en familie in de directe omgeving. Daarvoor is de tienerkaart ontwikkeld. Lees meer hierover in dit artikel: F*ck mijn ouders gaan scheiden

Wat kost een scheidingskaart?

Een scheidingskaart bestel je al vanaf 2,79 per stuk inclusief enveloppe. De prijs per kaart hangt af van het totaal aantal kaarten dat je bestelt. Een grotere oplage is per kaart goedkoper, omdat de opstartkosten voor het drukken, het rillen, inpakken en verzenden verspreid wordt over meer kaarten.

Het is maar waar je het mee vergelijkt. Het sturen van een kaart is  niet alleen duurder, maar vooral ook waardevoller dan bijvoorbeeld een mailtje of een appje. En vergeet de verborgen kosten niet bij de andere methode. Lees hier meer over in dit artikel: Is een scheidingskaart duur of juist goedkoop?

Het is vervelend als je financiële situatie het niet toelaat om je omgeving op een goede manier te informeren over je scheiding. Lees even dit artikel over de kosten en de mogelijkheid om contact op te nemen wanneer je financiële steun nodig hebt: Is een scheidingskaart duur of juist goedkoop?

Overige vragen over scheidingskaarten

Scheidingskaart.nl is een initiatief van Jan-Willem van Vugt. Hij heeft zelf in 2020 een kaart gestuurd  aan zijn omgeving over zijn scheiding. Het was een mooi proces om dit met zijn vrouw/ex te doen. En de reacties uit de omgeving waren heel warm en begripvol. Van daaruit is het initiatief geboren om meer mensen op deze manier te helpen. Lees meer in dit artikel: Mag ik me even voorstellen

Staat je vraag er niet bij?

In sommige gevallen kun je ook je antwoord vinden door te zoeken via het loepje in de menubalk.

Lukt dit niet, of heb je een andere vraag, neem dan even contact op met hallo@scheidingskaart.nl of 06-29037466. Ik help je graag!