Voor professionals

Wil je als professional je cliënten ondersteunen bij hun scheidingsboodschap? Lees op deze pagina wat je kunt doen.

Webinar Praktijkbegeleiding

Regelmatig geef ik een webinar voor scheidingsprofessionals. Wil je direct de opname van het laatste webinar gratis terugkijken? Klik op de knop hiernaast!

“Niet alleen de scheidende partners en hun kinderen, maar ook familie en vrienden worden geraakt door de scheiding. En andersom heeft de sociale omgeving ook veel invloed op het verloop van een scheiding. In de praktijk is gebleken dat een duidelijke, respectvolle en goed geformuleerde scheidingsboodschap aan de omgeving helpend is voor een betere samenwerking, nu en in de toekomst.”

Jan-Willem van Vugt
Scheidingskaart.nl

Jan-Willem van Vugt

Wat zeggen deskundigen?

Materialen om je op weg te helpen

Scheidingskaart.nl werkt samen met scheidingsmediators, -coaches, -advocaten, ambulant begeleiders en andere professionals om mensen te ondersteunen bij het maken van hun scheidingsboodschap. Na het opdoen van kennis en doornemen van ondersteunende materialen, kun je het onderdeel maken van jouw totale begeleidingstraject. 

Om het makkelijk te maken heb ik twee pakketten samengesteld. Pakket 1 bevat een handboek en werkbladen. Met dit pakket kun je direct aan de slag in de praktijk. Pakket 2 bevat extra ondersteunende materialen. Die maken het onderwerp nóg tastbaarder en zijn gemaakt om met je cliënten door te nemen.

Pakket 1: handboek + werkbladen

Voor professionals die cliënten begeleiden bij het sturen van een scheidingsboodschap, of de wens hebben om dit te gaan doen, is het
“Handboek Cliëntondersteuning bij een Scheidingsboodschap” geschreven. Het handzame en beknopte handboek kan worden gebruikt voor zelfstudie, waarna je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Bij het handboek worden 5 werkbladen geleverd. Deze werkbladen kun je gebruiken bij het doorlopen van het proces met je cliënten. Op die manier heb je een leidraad, checklist en geheugensteuntje in één.

Het handboek geeft veel handvatten om cliënten op een praktische manier te ondersteunen. Zo wordt de vorm en invloed van de sociale omgeving behandeld, alsmede hoe de omgeving helpend kan zijn door deze betrokken te houden tijdens of na een scheiding.

Het beschrijft verschillende werkwijzen, diverse communicatiemiddelen, handige tips, oefeningen, ervaringen en tal van vragen die cliënten gedurende hun proces helpen te reflecteren op de situatie.

Het handboek bevat 36 pagina’s, meet 170x240mm, rustige ecologische papierkwaliteit met een matte afwerking (handig voor aantekeningen).

Het handboek met werkbladen is verkrijgbaar voor €14,95 excl BTW en wordt per post toegestuurd.

Handboek Cliëntondersteuning bij een Scheidingsboodschap

Pakket 2: ondersteunende materialen

Om cliënten goed te kunnen begeleiden is er een informatiepakket samengesteld, bestaande uit het Tekstboek, informatieve flyers en twee voorbeeldkaarten.

Tekstboek: bij de aanschaf van scheidingskaarten ontvangt de klant het tekstboek als pdf. Het staat vol voorbeelden en inspiratie. Voor scheidingsbegeleiders wordt het tekstboek in gedrukte vorm geleverd. Het boek bevat 40 pagina’s op A5 formaat.

Flyers: om het idee van een scheidingsboodschap onder de aandacht te brengen, kun je deze informatieve flyer met cliënten bespreken en delen.

Voorbeeldkaarten: niets is zo tastbaar als het werkelijk kunnen vasthouden van een scheidingskaart. In het pakket zijn twee voorbeeldkaarten inbegrepen. Op de kaarten staan realistische voorbeeldteksten ter inspiratie.

Het informatiepakket kost €19,95 excl BTW en wordt per post toegestuurd.

Informatiepakket voor scheidingsprofessionals

Bundelkorting: pakket 1 + pakket 2

Bestel beide pakketten samen en profiteer van een bundelkorting. Van €34,90 voor €29,95 excl BTW.

Samenwerken bij begeleiding van cliënten

Beste scheidingsprofessional,

Iedere scheiding is anders en ieders behoefte rondom een scheidingsboodschap is ook anders. Sommige mensen kunnen goed samenwerken en maken hun boodschap helemaal zelf. Anderen gebruiken de tekstbundel als inspiratie. Soms krijg ik de vraag om mensen bij dit proces te begeleiden, wat altijd een stukje maatwerk is. Maar soms zie ik dat er meer nodig is. Dan wijs ik mensen op de deskundigheid van andere professionals.

Wil jij als scheidingsadvocaat, -coach, -mediator, -opsteller of andere deskundigheid ook mensen begeleiden? Laten we dan even contact hebben om elkaar te leren kennen. Je kunt me altijd bellen op 06-29037466 of stuur even een mailtje aan jw@scheidingskaart.nl. Wie weet kan ik dan binnenkort ook mensen doorverwijzen naar jouw praktijk.

Hartelijke groet,

 Jan-Willem van Vugt
Oprichter Scheidingskaart.nl

p.s. hieronder staat een overzicht van professionals met wie ik reeds samen werk.

Jan-Willem van Vugt

Samenwerkende scheidingsprofessionals