Over Scheidingskaart.nl

De website van Scheidingskaart.nl bestaat sinds 2023 en zoals vaak met nieuwe initiatieven, is deze website ontstaan vanuit een positieve eigen ervaring.

In 2020 hield mijn relatie geen stand, dat was niet positief uiteraard. Het plaatje dat mijn vrouw en ik ooit voor ogen hadden, samen met onze kinderen, bleek niet toekomstbestendig wat uiteindelijk leidde tot een scheiding. Na een periode van verdriet en pijn ontstond ruimte voor begrip en een kijk op de toekomst. We gunden elkaar een gelukkiger leven dan we met elkaar meenden te kunnen realiseren.

We besloten onze mededeling en onze gevoelens in een wenskaart aan vrienden en familie te sturen. Het proces er naartoe was niet altijd eenvoudig, mede door het ontbreken van een website waar we dit allemaal konden regelen. Het was ook niet eenvoudig om in deze emotionele periode samen tot een passende boodschap te komen. Dit alles zorgde wel voor een gezamenlijkheid waarin we onze intenties naar elkaar en naar de kinderen konden overdenken en beschrijven. De uiting van de scheiding door het ‘zwart op wit’ gaf veel duidelijkheid voor onszelf en voor onze omgeving. De kaart werd een onderdeel van het verwerkingsproces. Niet alleen voor ons, ook voor onze naasten.

Destijds heb ik de vele positieve effecten mogen ervaren van het versturen van de scheidingskaart. Dit gun ik zoveel meer scheidende stellen en hun kinderen.

Gedreven door deze gedachte heb ik besloten deze dienst op te richten, een centrale plek voor het versturen van een scheidingskaart, inspiratie voor een gezamenlijke boodschap en daarmee werken aan intenties voor de toekomst. Met hulp van professionele designers en tekstschrijvers heeft het product meer vorm gekregen. Door veel feedback te verzamelen van mediators, scheidingsspecialisten en klanten verbeteren we de dienstverlening continu.

Ik wil iedereen bedanken voor de positieve reacties en mooie ervaringen die jullie met me hebben gedeeld.

En als je nu midden in een scheidingsproces zit, wens ik je veel sterkte, kracht en liefde toe, tijdens en na je scheiding. Geluk kent vele wegen…

Jan-Willem van Vugt